Over Metselaar Advocatuur

Mr Metselaar is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het asiel- en immigratierecht. Zij geeft onder meer advies omtrent aanvragen van (complexe) verblijfsvergunningen en treedt op in procedures tegen de Immigratie- en Naturalisatiedienst en andere overheidsorganen, zoals het COA of UWV.  Zij biedt juridische bijstand aan zowel particuliere als zakelijke cliënten.

Mr Metselaar is lid van de Werkgroep Rechtshulp aan vluchtelingen, Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten (SVMA), Vereniging Asieladvocaten & – juristen Nederland (VAJN) en European Legal Network on Asylum (ELENA-netwerk).

Eerder was zij advocaat in Amsterdam en Alkmaar en juridisch medewerker bij de rechtbank Amsterdam in de sectoren vreemdelingenrecht en strafrecht. Mr Metselaar studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

mr D.G. Metselaar heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– asiel- en vluchtelingenrecht
– vreemdelingenrecht
– vreemdelingenbewaring

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

Werkwijze

In een intakegesprek wordt bepaald op welke wijze  u kunt worden bijgestaan. Dit intakegesprek is gratis.

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en het soort zaak kunt u eventueel in aanmerking komen voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rvr.org) kunt u hierover meer informatie vinden.

Indien u niet in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand, dan wordt u op betalende basis bijgestaan en wordt er een uurtarief gerekend. Een vaste prijsafspraak is ook mogelijk.

Maak een afspraak